script charset='utf-8' src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

* Jom Ke Sini ( Wajib Tekan ) *

* KORANG SMUA YG DAH DTG KAT BLOG AQ TU, JGN LUPA PLAK TKAN BAWAH NIE...WAJIB TAU TKAN UTK KEBAIKAN KORANG GAK :) *

Friday, 6 December 2013

0
Komen

Dah berhabuk blog aq nie!!!

Views
 

 
ape kaba smua....haih!!
lme btol aq x update blog nie dlam 5 blan gak lah...mlas  nak update cuz duk kat hostel thun nie....lgipown taun nie taun yg memenatkan skit cuz byk keje kna wat....and blan nie pown dah pnoh schedule aq.. (mcam artis lah plak)...aq kna siapkan hw, kna blajar mot..nak ambek lesen...hehe....and skrg nie aq suka sgt tido lmbt and then bgun pown lmbat gak lah..nak topup blek mse tido kat hostel yg x ckup sgt tu...kira okay lah topup utk setahun dlam mse 1 blan lbih nie...sementara cuti msih ade lgi nie buatlah keje2 bermanfaat yer...okay, i got to go...see you guys next time... ^_^


Thursday, 6 June 2013

1
Komen

Homework!!!!

Views
 
hai korang.....skrg nie kan musim cuti persekolahan...
2 minggu plak tu cuti...haha....mesti best kan...
mesti antara korang nie gi holiday kkat mne2 ker or kna wat homework or kawen...haha
for me cuti 2 minggu tu bknnnye cuti bg aq cuz aq dpat segunung homework drpd guru2 tersayang Saser ....diorang syag anak2 murid dorang sbb tu bg keje umah...dahla stiap subjek ade hw tp papepown aq kna trima n wat gak cuz utk kejayaan aq gak memandangkan tahun dpan aq SPM...huih seram mendengarnye....
okay sbnrnye aq nak tunjuklah yg aq dah siapkan smua hw aq nie....aq hrap korg x bash aq cuz  tunjuk hw kat korang...hehe
ini lah hasilnya...tadaa
 





okay tu jer..pnat aq wat hw nie nak dkat 2 minggu...
now time to rehat n waiting for mid-term result....
hrap dpat 9A ... Amin...
okay...bye!!!

0
Komen

Salam Israk Mikraj

Views
 
Hai korang...pe kabar??berjumpa lgi kita yer..hehe
okay hari nie nak ckap psal peristiwa israk dan mikraj yg jatuh pd 27 Rejab 1434 h bersamaan 6 jun 2013 iaitu pd hri khamis...lau nak tau cter dia jom tgk kat bwah nie...sblum tgk gmbr yg cantik kat bwah nie dlu...
http://2.bp.blogspot.com/-nVT1e0fPYLg/URhCieMocMI/AAAAAAAACcU/l9Fr2C8LAic/s400/Israk+Mikraj.jpg
cantik gmbr nie ^_^

okay now citer peristiwa israk dan mikraj bce tau jgn x bce...

Isra' Mikraj Rasulullah SAW
"Maha Suci Allah yang menjalankan hambanya (Muhammad) pada malam hari dari Masjidil Haram (di Makkah) ke Masjidil Aqsa (di Palestin) yang Kami berkati sekelilingnya untuk memperlihatkan kepadanya tanda-tanda (kekuasaan dan kebesaran) Kami. Sesungguhnya, Allah jualah yang amat mendengar lagi maha mengetahui." - Al Isra'

Berdasarkan banyak hadis - hadis mengenai peristiwa Isra' Mi'raj, para ulama meringkaskan peristiwa Isra' Mi'raj sebagai berikut;

RASULULLAH saw mengalami pembedahan dada / perut, dilakukan oleh Jibril, Mika`il dan satu malaikat yang lain. Hati Baginda saw. dicuci dengan air zamzam, dibuang ketul hitam ('alaqah) yaitu tempat syaitan membisikkan waswasnya. Kemudian dituangkan hikmat, ilmu dan iman ke dalam dada Rasulullah saw.

Selesai pembedahan, didatangkan binatang Buraq untuk ditunggangi oleh Rasulullah dalam perjalanan luar biasa yang dinamakan "Isra' "
Isra' (Perjalanan dari Masjidil-Haram ke Masdil-Aqsa):Sepanjang perjalanan (Isra') itu Rasulullah saw. diiringi (ditemani) oleh Jibril a.s dan Israfil a.s. Tiba di tempat-tempat tertentu (tempat- tempat yang mulia dan bersejarah), Rasulullah diarah oleh Jibril supaya berhenti dan bersembahyang dua rakaat. Antara tempat- tempat berkenaan ialah: Madyan dan Tursina, yaitu tempat nabi Musa as berbicara (munajat) dengan Allah dan Baitul-Laham (tempat nabi 'Isa a.s dilahirkan).

Dalam perjalanan itu juga baginda Rasulullah saw. menghadapi gangguan jin 'Ifrit dengan api jamung dan dapat menyaksikan peristiwa-peristiwa simbolik yang amat ajaib. Antaranya : Kaum yang sedang bertanam dan terus menuai hasil tanaman mereka. Apabila dituai, hasil (buah) yang baru keluar semula seolah- olah belum lagi dituai. Hal ini berlaku berulang-ulang. Raslulullah saw dibertahu oleh Jibril : Itulah kaum yang berjihad fisabilillah yang digandakan pahala kebajikan sebanyak 700 kali ganda bahkan sehingga gandaan yang lebih banyak.Tempat yang berbau harum. Rasulullah saw. diberitahu oleh Jibril a.s : Itulah bau kubur Masyitah (tukang sisir rambut anak Fir'aun) bersama suaminya dan anak-anaknya (termasuk bayi yang dapat bercakap untuk menguatkan iman ibunya) yang dibunuh oleh Fir'aun kerana tetap teguh beriman kepada Allah (tak mahu mengakui Fir'aun sebagai tuhan).

Sekumpulan orang yang sedang memecahkan kepala mereka. Setiap kali dipecahkan, kepala mereka sembuh kembali, lalu dipecahkan pula. Demikian dilakukan berkali-kali. Jibril meberitahu Rasulullah : Itulah orang-orang yang berat kepala mereka untuk sujud (sembahyang).Sekumpulan orang yang hanya menutup kemaluan mereka (qubul dan dubur) dengan secebis kain. Mereka dihalau seperti binatang ternakan. Mereka makan bara api dan batu neraka jahannam. Kata Jibril : Itulah orang-orang yang tidak mengeluarkan zakat harta mereka.Satu kaum, lelaki dan perempuan, yang memakan daging mentah yang busuk sedangkan daging masak dan elok ada di sisi mereka. Kata Jibril: Itulah lelaki dan perempuan yang melakukan zina sedangkan lelaki dan perempuan itu masing-masing mempunyai isteri / suami.Lelaki yang berenang dalam sungai darah dan dilontarkan batu. Kata Jibril : Itulah orang yang makan riba`.

Lelaki yang menghimpun seberkas kayu dan dia tak terdaya memikulnya, tapi ditambah lagi kayu yang lain. Kata Jibril : Itulah orang tak dapat menunaikan amanah tetapi masih menerima amanah yang lain.Satu kaum yang sedang menggunting lidah dan bibir mereka dengan penggunting besi berkali-kali. Setiap kali digunting, lidah dan bibir mereka kembali seperti biasa. Kata Jibril: Itulah orang yang membuat fitnah dan mengatakan sesuatu yang dia sendiri tidak melakukannya. Kaum yang mencakar muka dan dada mereka dengan kuku tembaga mereka. Kata Jibril: Itulah orang yang memakan daging manusia (mengumpat) dan menjatuhkan maruah (mencela, menghinakan) orang.

Seekor lembu jantan yang besar keluar dari lubang yang sempit. Tak dapat dimasukinya semula lubang itu. Kata Jibril : Itulah orang yang bercakap besar (Takabbur). Kemudian menyesal, tapi sudah terlambat.Seorang perempuan dengan dulang yang penuh dengan pelbagai perhiasan. Rasulullah tidak memperdulikannya. Kata Jibril : Itulah dunia. Jika Rasulullah memberi perhatian kepadanya, nescaya umat Islam akan mengutamakan dunia daripada akhirat. Seorang perempuan tua duduk di tengah jalan dan menyuruh Rasulullah berhenti. Rasulullah saw tidak menghiraukannya. Kata Jibril: Itulah orang yang mensesiakan umurnya sampai ke tua.

Tiba di masjid al-Aqsa, Rasulullah saw. turun dari buraq. Kemudian masuk ke dalam masjid dan mengimamkan sembahyang dua rakaat dengan segala anbia` dan mursalin menjadi ma`mum. Rasulullah saw terasa dahaga, lalu dibawa Jibril dua bejana yang berisi arak dan susu. Rasulullah memilih susu lalu diminumnya. Kata Jibril: Baginda membuat pilhan yang betul. Jika arak itu dipilih, nescaya ramai umat baginda akan menjadi sesat.

Mi'raj (Naik ke Hadhratul-Qudus Menemui Allah):
Didatangkan mi'raj (tangga) yang indah dari syurga. Rasulullah saw. dan Jibril a.s. naik ke atas tangga pertama lalu terangkat ke pintu langit dunia (pintu Hafzhah).
Langit Pertama:Rasulullah saw. dan Jibril masuk ke langit pertama, lalu berjumpa dengan nabi Adam a.s.
Langit Kedua: Nabi saw dan Jibril naik tangga langit yang kedua, lalu masuk dan bertemu dengan nabi 'Isa a.s dan nabi Yahya a.s.
Langit Ketiga: Naik langit ketiga. Bertemu dengan nabi Yusuf a.s.
Langit Keempat: Naik tangga langit keempat. Bertemu dengan nabi Idris a.s.
Langit Kelima: Naik tangga langit kelima. Bertemu dengan nabi Harun a.s yang dikelilingi oleh kaumnya Bani Israil.
Langit Keenam:Naik tangga langit keenam. Bertemu dengan nabi-nabi. Seterusnya dengan nabi Musa a.s. Rasulullah mengangkat kepala (disuruh oleh Jibril) lalu dapat melihat umat baginda sendiri yang ramai, termasuk 70,000 orang yang masuk syurga tanpa hisab. Langit Ketujuh:
Naik tangga langit ketujuh dan masuk langit ketujuh lalu bertemu dengan nabi Ibrahim Khalilullah yang sedang bersandar di Baitul- Ma'mur dihadapi oleh beberapa kaumnya. Kepada Rasulullah saw, nabi Ibrahim a.s. bersabda, "Engkau akan berjumpa dengan Allah pada malam ini. Umatmu adalah akhir umat dan terlalu dha'if, maka berdoalah untuk umatmu. Suruhlah umatmu menanam tanaman syurga yaitu LA HAULA WALA QUWWATA ILLA BILLAH". Mengikut riwayat lain, nabi Irahim a.s bersabda, "Sampaikan salamku kepada umahmu dan beritahu mereka, syurga itu baik tanahnya, tawar airnya dan tanaman- ya ialah lima kalimah, yaitu: SUBHANALLAH, WAL-HAMDULILLAH, WA LA ILAHA ILLALLAH ALLAHU AKBAR dan WA LA HAULA WA LA QUWWATA ILLA BILLAHIL- 'ALIYYIL-'AZHIM. Bagi orang yang membaca setiap kalimah ini akan ditanamkan sepohon pokok dalam syurga".

Setelah melihat beberapa peristiwa lain yang ajaib. Rasulullah dan Jibril masuk ke dalam Baitul-Makmur dan sholat. (Baitul- Makmur ini betul-betul di atas Baitullah di Mekah).
Tangga Kedelapan: Di sinilah disebut "al-Kursi" yang berbetulan dengan dahan pokok Sidratul-Muntaha. Rasulullah s.a.w menyaksikan pelbagai keajaiban pada pokok itu : Sungai air yang tak berubah, sungai susu, sungai arak dan sungai madu lebah. Buah, daun-daun, batang dan dahannya berubah-ubah warna dan bertukar menjadi permata- permata yang indah. Unggas-unggas emas berterbangan. Semua keindahan itu tak terperi oleh manusia. Baginda Rasulullah s.a.w dapat menyaksikan pula sungai al-Kautsar yang terus masuk ke syurga.

Seterusnya baginda masuk ke syurga dan melihat neraka berserta dengan Malik penunggunya.

Tangga Kesembilan:Di sini berbetulan dengan pucuk pokok Sidratul-Muntaha. Rasulullah s.a.w masuk di dalam nur dan naik ke Mustawa dan Sharirul-Aqlam. Lalu dapat melihat seorang lelaki yang ghaib di dalam nur 'Arasy, yaitu lelaki di dunia yang lidahnya sering basah berzikir, hatinya tertumpu penuh kepada masjid dan tidak memaki ibu bapanya.

Tangga Kesepuluh:Baginda Rasulullah sampai di Hadhratul-Qudus dan Hadhrat Rabbul- Arbab lalu dapat bertemu Allah Subhanahu wa Taala, lantas sujud. Kemudian berlakulah dialog antara Allah dan Muhammad, Rasul- Nya: Allah S.W.T: Ya Muhammad. Rasulullah : Labbaika. Allah S.W.T Angkatlah kepalamu dan bermohonlah, Kami perkenankan. Rasulullah Ya, Rabb. Engkau telah ambil Ibrahim sebagai Khalil dan Engkau berikan dia kerajaan yang besar. Engkau berkata-kata dengan Musa. Engkau berikan Dawud kerajaan yang besar dan dapat melembutkan besi. Engkau kurniakan kerajaan kepada Sulaiman yang tidak Engkau kurniakan kepada sesiapa pun dan memudahkan Sulaiman menguasai jin, manusia, syaitan dan angin. Engkau ajarkan 'Isa Taurat dan Injil. Dengan izin-Mu, dia dapat menyembuhkan orang buta, orang sufaq dan menghidupkan orang mati. Engkau lindungi dia dan ibunya daripada syaitan.

Allah S.W.T: Aku ambilmu sebagai kekasih. Aku perkenankanmu sebagai penyampai berita gembira dan amaran kepada umatmu. Aku buka dadamu dan buangkan dosamu. Aku jadikan umatmu sebaik-baik umat. Aku beri keutamaan dan keistimewaan kepadamu pada hari qiamat. Aku kurniakan tujuh ayat (surah al-Fatihah) yang tidak aku kurniakan kepada sesiapa sebelummu. Aku berikanmu ayat-ayat di akhir surah al-Baqarah sebagai suatu perbendaharaan di bawah 'Arasy. Aku berikan habuan daripada kelebihan Islam, hijrah, sedekah dan amar makruf dan nahi munkar. Aku kurniakanmu panji- panji Liwa-ul-hamd, maka Adam dan semua yang lainnya di bawah panji-panjimu. Dan Aku fardhukan atasmu dan umatmu lima puluh (waktu) sembahyang.

Selesai munajat, Rasulullah s.a.w di bawa menemui nabi Ibrahim a.s kemudian nabi Musa a.s. Nabi Musa a.s. menyuruh Rasulullah s.a.w merayu kepada Allah S.W.T agar diberi keringanan, mengurangkan jumlah waktu sembahyang itu. Selepas sembilan kali merayu, (setiap kali dikurangkan lima waktu), akhirnya Allah perkenan memfardhukan sembahyang lima waktu sehari semalam dengan mengekalkan nilainya sebanyak 50 waktu juga.

Selepas Mi'raj:Rasulullah saw. turun ke langit dunia semula. Seterusnya turun ke Baitul-Maqdis. Lalu menunggang buraq perjalanan pulang ke Mekah pada malam yang sama. Dalam perjalanan ini Baginda saw. bertemu dengan beberapa peristiwa yang kemudiannya menjadi saksi (bukti) peistiwa Isra'-Mi'raj yang amat ajaib itu
(Daripada satu riwayat peristiwa itu berlaku pada malam Isnin, 27 Rajab, kira-kira 18 bulan sebelum hijrah). Wallahu a'lam.


0
Komen

perkemas blog!!!

Views
 
 Hai korang.....korang pe kabar...
haih, dah lme btol aq x update blog nie...nak msuk 5 bulan aq x mengemaskini status blog aq nie....
mseh bernyawa atau tidak blog nie???
mestilah cuz mseh ade rse lgi nak update blog nie....
spnjg 5 blan aq x update blog nie cuz aq xde mse nak wat cter kat blog nie...
yelah kan aq bru bergelar bdax asrama so mestilah byk keje sekolah lau aq blek umah...
sorry to say cuz x update blog nie dri semasa ke semasa n xde cter bru...
now nak kemas blek blog nie supaya nmpk lbih cantik, kemas dan glam gitu...haha
papepown nnti jgn lupa utk mengikuti citer seterusnya dri aq sementara aq tgh rjin nak update blog nie...
n x sabar rsenye nak blek asrama minggu dpan...
okay, i will pen off now...
see u soon...
BYE!!
^_^


Saturday, 26 January 2013

0
Komen

Salam Maulidur Rasul

Views
 
Hai korang...sebok ker??lau x sebuk jom bce entri terbru aq nie.....tibe2 hri nie rjin plak nak mengupdate blog nie...sblum nie mlas gler kot nak update...okay hri nie nak cter psal maulidur rasul yg jatuh pde hri khamis malam jumaat bersamaan 12 Rabiulawal 1434H, 24 Januari 2013.....sorilah lau aq lmbt update entri psal maulidur rasul nie...okay sbnarnye aq x brpe sgt lah tau psal maulidur rasul nie...tpi pape pown aq akan ceritakan psal maulidur rasul...sblum tu tgklah dulu gmbr cntek gler kat bwah nie...he2.. ^_^
 
okay lawa x gmbr kat atas nie..he2...
 
 Bulan Rabiulawal bermaksud bulan dimana bermulanya musim bunga bagi tanaman. Mengikut kebiasaannya di Tanah Arab, sewaktu bulan Rabiulawal pokok buah-buahan mula berbunga dan seterusnya berbuah.
Maka nama bulan ini diambil sempena musim berbunga tanaman mereka. Dan setelah kedatangan Islam, Rasulullah saw telah mengekalkan nama Rabiulawal ini sehinggalah sekarang.
 
 Ada banyak peristiwa penting yang telah dicatatkan oleh sejarah jatuh bangunnya tamadun Islam di dalam bulan Rabiulawal ini dan diantaranya ialah;

Kelahiran junjungan besar kita, Muhammad Rasulullah saw. Mengikut sumber-sumber mengatakan bahawa nabi lahir pada 12 Rabiul Awwal tahun gajah bersamaan 23 April 571M. Ini adalah sumber yang masyhur dan menjadi amalan umat Islam di Malaysia mengadakan sambutan Maulidurrasul pada 12 Rabiul Awwal di setiap tahun sehinggalah sekarang. Walau bagaimanapun ada sumber yang lain mengatakan bahawa nabi lahir pada 9 Rabiul Awwal tahun Gajah. Perbezaan pendapat ini akan disentuh lebih lanjut di bahagian Maulidur Rasul.

Perlantikan Nabi menjadi Rasul. Dibulan Rabiulawal inilah Nabi saw diangkat menjadi Rasul. Ketika ini Nabi saw berumur 40 tahun. Maka dengan ini bermulah dakwah baginda secara rasmi di Makkah al-Mukarramah.

Hijrah Tarikh hijrah adalah tarikh tibanya Rasulullah di Madinah al-Munawwarah pada ketika itu di sebut Yatsrib. Rasulullah sampai di Quba' pada hari Isnin 8 Rabiulawal dan Baginda sampai di Kota Madinah pada hari Jumaat 12 Rabiulawal dan Baginda menunaikan solat Jumaat yang pertama.

Peperangan Banyak peperangan yang telah terjadi pada zaman Rasulullah saw diantara tentera Islam dan tentera kuffar. Diantara peperangan yang berlaku di bulan Rabiulawal ialah peperangan Safwan (Badar pertama), Bawat, Zi Amar (Ghatfan), Bani An-Nadhir, Daumatul Jandal dan peperangan Bani Lahyan.

Wafatnya junjungan besar kita, Muhammad Rasulullah saw. Rasulullah telah wafat pada hari Isnin 12 Rabiulawal 11H bersamaan 7 Jun 632M. Baginda wafat di rumah isterinya Aisyah ra dan dikebumikan di Madinah al-Munawwarah.

Abu Bakar ra. menjadi khalifah Pada hari Rasulullah wafat, para sahabat tidak mahu menangguh urusan pentadbiran kerajaan dan segera membai'ah saidina Abu Bakar ra di Dewan Bani Sa'idah. Ini adalah kerana urusan pentadbiran negara tidak boleh terhenti walau seketika dan ia adalah nadi sesebuah kerajaan. Sebahagian sahabat pula menguruskan pengkebumian jenazah Rasulullah saw yang diketuai oleh Saidina Ali ra Ahli Bait Rasulullah saw.

Pembukaan Iraq Tentera Islam yang dipimpin oleh Khalid Ibni Walid ra telah memasuki Iraq dan bermulalah pemerintahan Islam di bumi Iraq di zaman saidina Abu Bakar ra.

Pembukaan Baitul Muqaddis Salahuddin al-Ayubi telah memimpin tentera Islam menewaskan tentera Salib dan seterusnya membuka pintu bagi pembukaan Baitul Muqaddis pada tahun 583 H.

Kejatuhan Empayar kerajaan Islam Sepanyol Kubu terakhir tentera Islam di Andalusia telah ditumbangkan oleh tentera Sepanyol yang dipimpin oleh Ferdinando dan Isabella pada tahun 897H. Bermulalah kemusnahan tempat-tempat bersejarah warisan umat Islam, masjid-masjid ditukar menjadi gereja dan muzium dan tiada lagi suara azan di negara tersebut.


Wednesday, 23 January 2013

0
Komen

Alhamdulillah!! dpat tawaran gi SBP.... ^_^

Views
 
Hai korang....lme kot aq dah x update blog nie,,,dah berhabuk ko..hehe...okay hri nie aq nak kongsi berita gembira aq kat korang sume...bak kte org " SHARING IS CARING " lol... okay....korang sume tau kan aq dpat 8A dlam PMR 2012....n then aq ade mnx SBP TUANKU MUNAWIR, NEGERI SEMBILAN ngan MRSM KUANTAN...actually aq duk kuantan..aq sjer jer mnx sbp jauh skit...mwehe..pd tanggal 17 JANUARI 2013...result sbp pown kuar...mse tu ade ckg kat sklah aq suh aq jdi editor majalah sklah, n then dia tnye dah kuar result lum,,,aq ckaplah dah...n then ckg suh aq check result aq kat henset ckg....bler aq check ALHAMDULILLAH!! aq dpat gi SBP TUANKU MUNAWIR....mse tu hepi gler kot...but actually aq lgi prefer msm drpd sbp..tp apekan dye, dah dpat xkan nak tolak kot..n smua jwtn yg aq sandang thun nie nye terpaksa dilpaskan...sdih gak rsenyer...tarikh dftrnye plak hari SELASA, 29 JANUARI 2013....minngu dpan jer kot aq nak dftr.....aq rse sedeh kot cuz nak tinggalkan kwn2 aq kat SMK SERI MAHKOTA...sedeh sgt..hurmmm....tp apeepown aq kna truskan perjuangan n kna lah bersaing ngan dax2 pandai kat sne nnti..xtaulah mcm mne kehidupan asrama nie...okay sampai snie jer celoteh aq...n lpas nie aq jarang update blog nie cuz dah dduk asrama...okay bye!!!!

Friday, 4 January 2013

0
Komen

CONTEST BLOG PALING CANTIK 2013

Views
 
Hai bloggers!!!! pe kabar smua....mcm mne sklah okay x....hehe.....
aq sklh okay jer + aq nie merupakan plajar menengah atas...wuuu...hehe...
okay aq xnak byk ckap just nak inform kat korang yg aq ade join satu contest nie dripd ATIKAH SUKRI ....okay syarat2nye x ssah sgt......so jom ikut syarat3nyer...

 

lau nak join tkan jer banner cantik kat atas nie... :)

korang join tau rami2....meriahkan lgi contest nie cuz hadiahnye gempak......okay sampai sini jer celoteh aq...bye!!!


Wednesday, 2 January 2013

6
Komen

NEW YEAR GIVEAWAY by SHAZREENA SHUKRI

Views
 
Hai bloggers...ape kabar.....okay hri nie merupakan hri pertama persekolahan bg aq n smua plajar bg thun 2013 n aq merupakan plajar form 4 a.k.a menengah atas.....lau dah menengah atas mestilah aq kna pilih aliran kan....okay aq ase aq nak ambek Sains Tulen...hehe...
okay tanpa membuang mse lgi aq ade join satu GA nie dri SHAZREENA SHUKRI
okay syarta2nye x bgtu ssah sgt.....so joomlah join bramai2...
 
 

tkan banner kat atas nie utk join tau....
walaupon hadiahnyer smuanye barang perempuan papepown aq join gak cuz tuan contest ajak aq join..so xkan nak tolak kot...lau mng aq bleh bg kat akak aq...hehe...
okay sampai sini jer celoteh aq...jgn lupa join lah rmai2 utk memeriahkan lgi GA nie....okay bye!!!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...